Čína na jazyku

Čína na jazyku

S02E02 - Čína na jazyku: Dědictví srdce

8.7. 11:50
ČT2 [localdb]
50 minutes

Z ruky k ústům a z úst k srdci. Rčení, kterým se řídí mnoho čínských rodin. I proto je tato asijská kuchyně tak těžko napodobitelná a mnohdy i zahalená jemnou mystikou. Je to dáno tím, že z mnohé z receptů se předávají z generace na generaci a zůstávají rodinným pokladem. V rámci odhalování tajů čínské kuchyně objevíme i tajemství některých jejich ingrediencí. Poznáme starobylou výrobu řepkového oleje pomocí dřevěných forem nebo tradiční domácí výrobu nudlí.

More information

Episodes

Season 2
S02E01

Čína na jazyku: Na cestě

3.7. 07:20, ČT2 [localdb], 50 minutes

Čína na jazyku: Na cestě

Návštěva Číny nabídne hostům exkurzi nejen mezi historické památky, ale také do bohatého světa vůní a chutí asijské kuchyně. Nyní budeme mít jedinečnou možnost poznat historii čínských jídel, jak se pěstují a zpracovávají suroviny, jak se jídla připravují, ale hlavně to, co jídlo a tradice s ním spojené pro lidi znamenají. K odhalení kulinářského dědictví tvůrci dokumentu nevyužívají svět profesionálních kuchařů, ale prostředí obyčejných lidí, kteří se s nimi podělili o své dovednosti a znalosti.

Available in 5 days
S02E02

Čína na jazyku: Dědictví srdce

8.7. 11:50, ČT2 [localdb], 50 minutes

Čína na jazyku: Dědictví srdce

Z ruky k ústům a z úst k srdci. Rčení, kterým se řídí mnoho čínských rodin. I proto je tato asijská kuchyně tak těžko napodobitelná a mnohdy i zahalená jemnou mystikou. Je to dáno tím, že z mnohé z receptů se předávají z generace na generaci a zůstávají rodinným pokladem. V rámci odhalování tajů čínské kuchyně objevíme i tajemství některých jejich ingrediencí. Poznáme starobylou výrobu řepkového oleje pomocí dřevěných forem nebo tradiční domácí výrobu nudlí.

About show

Czech

Návštěva Číny nabídne hostům exkurzi nejen mezi historické památky, ale také do bohatého světa vůní a chutí asijské kuchyně. Nyní budeme mít jedinečnou možnost poznat historii čínských jídel, jak se pěstují a zpracovávají suroviny, jak se jídla připravují, ale hlavně to, co jídlo a tradice s ním spojené pro lidi znamenají. K odhalení kulinářského dědictví tvůrci dokumentu nevyužívají svět profesionálních kuchařů, ale prostředí obyčejných lidí, kteří se s nimi podělili o své dovednosti a znalosti.